opc_loader
EXEL

De onderneming Exel werd 1960 opgericht door drie scheikundig ingenieurs en is sinds de jaren zeventig actief in de categorie sport. In 1973 werden de eerste skistokken geproduceerd. Geleidelijk ontwikkelde Exel stokken en badjes voor verschillende soorten sport, onder andere voor baseball en golf. Met de productie van nordic walking stokken begon Exel uiteindelijk in 1997 en is in dit segment sindsdien toonaangevend.

Deze superlichte wandelpoles zijn specifiek afgestemd op de techniek van het Nordic Walking. De ergonomische handvaten geven een optimale grip met de pole. Samen met het comfortabele dragende polsbandje zorgt dit voor een optimale controle over de pole.

Door het hoge carbongehalte is de pole superlicht, wat de pole een groot comfort geeft en overbelasting in de nekschoudergordel voorkomt.
Tevens worden bij de voorplaatsing van de pole op de grond de trillingen in de pole geabsorbeerd, zodat deze niet via de hand in de arm doorgegeven worden. Ook dit voorkomt overbelasting van de nekschoudergordel

Bij het aandoen wordt de pole verticaal op de grond gezet en wordt de wrap (polsbandje) horizontaal van de pole afgehouden. De bandjes mogen niet gedraaid worden, maar lopen evenwijdig aan elkaar.

Daarna wordt de gehele hand van onderuit in het polsbandje gestoken. De duim aan de binnenkant van de pole en de vingers aan de buitenzijde. Daarna met de duimmuis in de bandjes duwen, waarbij de buitenzijde van de pinkmuis op het richeltje van het handvat rust.
Blijft de buitenzijde van de pinkmuis boven het richeltje dan moet het bandje langer gemaakt worden Hangt de buitenzijde van de pinkmuis eroverheen dan wordt het bandje ingekort.

De Nordic Walking stokken van Exel vallen, vergeleken met andere merken, op door de verschillende details. Exel maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardig carbon dat door middel van een speciale techniek naadloos verweeft wordt. Hierdoor zijn de stokken licht van gewicht, de structuur die hierdoor ontstaat maakt de stokken bovendien stabiel.

 

Artikel 1 tot 3 (van de 8 artikelen). Resultaat:123VolgendeToon alles
EXEL
19,95
Exel Comfit Strap. Verkrijgbaar in 1 maat.
EXEL
25,74 21,95
De Exel Evolution Lus is een duimlus met een zeer...
Artikel 1 tot 3 (van de 8 artikelen). Resultaat:123VolgendeToon alles