opc_loader

Wat is Nordic Walking ?

Nordic Walking is het wandelen met speciaal ontwikkelde poles en is als sport ontstaan in Finland alwaar de crosscountry skiërs dit als belangrijkste trainingsvorm in de zomer gebruiken.

Nordic Walking is de snelst groeiende sport in Europa en in Nederland en wordt ondersteund door de INWA (International Nordic Walking Association). De belangrijkste taak van de INWA is ondersteuning te geven bij het verder stimuleren van Nordic Walking wereldwijd.

Door samenwerking van de Finse bedrijven EXEL, fabrikant van de speciaal uit koolstofcomposiet ontwikkelde wandelpoles, POLAR ELECTRO, fabrikant van hartslagmeters en SALOMON, vooraanstaand leverancier van schoenen en functionele sportkleding en allen vertegenwoordigd in de INWA, is er een solide organisatie ontstaan.

De INWA heeft al veel wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren naar de fysiologische effecten van Nordic Walking en stimuleert verder onderzoek naar de effecten van Nordic Walking op gezondheid en trainingstechnieken.

Nordic Walking kent 3 technieken:

  • Gezondheidstechniek

De gezondheidstechniek is voor iedereen (ook voor mensen met lichamelijke beperkingen) de manier om in de buitenlucht aan zijn of haar conditie en lichamelijke gesteldheid te werken. Door het lopen met de speciaal ontwikkelde poles, worden de gewrichten ontlast, treedt er in de nek- schouderregio ontspanning op en wordt de wervelkolom ondersteund.

Bij lichamelijke klachten aan de wervelkolom, gewrichten van heup, knie en enkels, is het Nordic Walken een uitkomst. Door de extra steun die de poles tijdens het Nordic Walking geven, is er een grotere stabiliteit waardoor overbelastingsklachten niet of minder snel optreden.

Bij het behandelen van bekkeninstabiliteit, whiplash, fibromyalgie en chronische rugklachten is in de praktijk gebleken dat Nordic Walking een uitkomst biedt.

Ook bij hartpatiënten, mensen met overgewicht, diabetes, COPD (astma, bronchitis e.d.) en reumatische aandoeningen, biedt Nordic Walking een unieke mogelijkheid om de conditie te verbeteren.

  • Sporttechniek

De sporttechniek is een total body-workout waarbij het Nordic Walking centraal staat. Bij een goed uitgevoerde techniek zullen de deelnemers alle voordelen van deze trainingen aan den lijve ondervinden. De hartslag is gemiddeld 5-17 slagen hoger en het energiegebruik kan tot 46% toenemen. Ideaal als men het uithoudingsvermogen wil onderhouden of verbeteren.

  • Topsporttechniek

De topsporttechniek is geschikt voor zeer fitte sporters die een uitdaging willen in een sport waarin de fysieke grenzen verlegd gaan worden.

 

Ook specialisten erkennen dat Nordic Walking een meerwaarde heeft bij
gecombineerde ziektes zoals

• Diabetes
• COPD
• Overgewicht
• Hoge bloeddruk
• Diverse vormen van hart- en vaatlijden
• Depressie en gedeprimeerdheid
• Artrose en osteoporose
• Fibromyalgie syndroom*
• Gunstig bij tegengaan van vorming van lymfe-oedeem bij (ex)kankerpatiënten.


* Wetenschappelijke publicatie (Pubmed) Journal of Rehabilitation Medicine 2009 Sep;41(9):751-60.

 

 

Winkelwagen
Gastenboek
Wiebe 
Dank voor jullie enorme klantvriendelijkheid...
Rene Spierts 
11e Nordic&Walking 3Landen 3Daagse. Hallo...
Nordic Walking Stokken
   Nordicwalkingspecialist is de specialist op het gebied van Nordic walking. Zij verkopen Nordic walking stokken en nordic walking accessoires van Leki, Exel en Elmakes. Leki is marktleider en werd als eerste en enige pole fabrikant gecertificeerd door de hoge veiligheidsnormen van de producten met de kwaliteit en de keurmerken van TÜV Süd en de Japanse Consumer Product Safety Association (CPSA). Bijna geen enkele andere fabrikant in de outdoor industrie heeft zoveel innovaties en patenten als Leki vastgelegd. Leki staat voor kwaliteit!